SPORTSTARS

Projectbeschrijving:

Sportstars Deventer is een programma op het voortgezet onderwijs in Keizerslanden. Leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum maken kennis met sporten en sportverenigingen met een locatie in de buurt.

De verschillende verenigingen willen het aandeel van jongeren van twaalf tot zestien jaar in hun ledenbestand verhogen. Alle zeven verenigingen hebben ervaring opgedaan met aanbod voor deze doelgroep. Met dit project worden de krachten gebundeld. Door deze gezamenlijke aanpak is het beter mogelijk de behoeften van jongeren als uitgangspunt te nemen voor het ontwikkelen van een passend sportaanbod.

De afgelopen jaren werd een afname van leden uit de leeftijdsgroep van twaalf tot zestien jaar zichtbaar. Verschillende verenigingen hebben vervolgens nieuw aanbod op maat voor deze doelgroep ontwikkeld. Door de samenwerking onderling en met scholen is het mogelijk de jongeren doelmatiger te bereiken, tips en ervaringen uit te wisselen en de jongeren beter in te schakelen als ‘klankbord’

Resultaat:

  • Kennismakingsclinics tijdens LO-lessen op het Etty Hillesum Lyceum;
  • Naschoolse sportactiviteiten bij de sportverenigingen;
  • Doorstroom naar reguliere activiteiten bij de sportverenigingen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Etty Hillesum Lyceum, sportverenigingen DRC Pickwick Players (rugby), AV Daventria 1906 (atletiek), VV IJsselstreek (voetbal), Deventer IJsclub (schaatsen en inlineskaten), TC Schapekolk (tennis), DRV De Zwaluwen (wielrennen) en HSV The Eagles (honk- en softbal).

Sportstars Deventer