LOOP JE LICHTER

Projectbeschrijving:

Loop je lijf fit, loop je hoofd lichter! Lopen helpt om je hoofd leeg te maken. Mindfit organiseert in samenwerking met Atletiekvereniging Daventria een (hard-)looptraining. Deze training is speciaal voor mensen met lichte psychische klachten, zoals somberheid, piekeren, onzekerheid, angst, spanning en stress.
Samen met andere deelnemers gaat de deelnemer joggen en hardlopen onder begeleiding van een trainer van Atletiekvereniging Daventria. De trainers besteden aandacht aan de opbouw van de conditie, het gebruik van spieren en het omgaan met eigen grenzen. De training sluit aan bij de mogelijkheden van de deelnemer, een goede lichamelijke conditie is dus niet vereist.
De looptraining vindt plaats op de baan bij Atletiekvereniging Daventria in sportpark Keizerslanden. Er is een loopgroep op maandag en op donderdag van 16.00 – 17.00 uur. Er is geen zorg-verwijzing nodig. De kosten voor deelname zijn €30,- per half jaar, waarvan de eerste vier trainingen gratis zijn (contributie is voor Atletiekvereniging Daventria).
Meer informatie is op te vragen bij info@impluz.nl. Het aanmelden voor de looptraining kan via
www.impluz.nl/cursussen.

Resultaat:

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich op termijn beter voelen dankzij hardlopen. Door de invloed van de endorfine die vrijkomt tijdens het lopen, is het effect van ontspanning en afleiding direct na een training voelbaar. Samen met anderen lopen, heeft daarnaast positieve effecten bij somberheid, een burn-out of bij stressklachten.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Atletiekvereniging Daventria 1906.

loop-je-lichter