Digitale huisarts

Projectbeschrijving:

Dertig tot veertig procent van de patiëntenpopulatie van huisartsen regelt graag zoveel mogelijk digitaal. Uit het oogpunt van servicegerichtheid en klantenbinding is het daarom goed bepaalde online mogelijkheden te bieden. Ook de administratieve processen van een huisartsenpraktijk kunnen efficiënter worden door een vorm van digitalisering: er zal minder vaak worden gebeld als patiënten zelf hun afspraken inplannen.

‘Online toegang voor patiënten’ wil de 180.000 patiënten uit de regio Deventer een eenvoudige manier van digitale toegang tot hun huisarts bieden, via een app of online. Zij kunnen zo zelf een afspraak maken, herhaalrecepten aanvragen en hun laboratoriumuitslagen of dossier inzien. Ook een E-consult behoort tot de mogelijkheden. Huisartsen kiezen zelf welke modules ze willen bieden. Ook huisartsenposten kunnen de service gebruiken, bijvoorbeeld door voor een patiënt direct een vervolgafspraak vast te leggen bij de eigen huisarts.

Het project volgt een zorgvuldig uitgewerkt stappenplan, opgedeeld in de fasen inventarisatie, technische realisatie, implementatie en communicatie.

Resultaat:

In april 2017 is de app Dokter Dichtbij gelanceerd. Met behulp van deze app kunnen patiënten in onze regio een afspraak maken bij hun huisarts, een vraag stellen (e-consult) of herhaalmedicatie aanvragen. Er wordt hard gewerkt aan het uitbreiden van de functionaliteiten en mogelijkheden van de app. Meer informatie is te vinden op www.dokterdichtbij.nl.

Online toegang voor patiënten