Deventer Fitkids!

Projectbeschrijving:

Wanneer het kind en de ouder de school uitlopen en naar huis gaan, komen ze thuis in hun eigen buurt. Hoe kunnen we zorgen dat (ook) daar aandacht is voor gezonde leefstijl? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat het buurthuis, speeltuin, sportvereniging, kerk of moskee ook water op tafel zet in plaats van sap, gezonde hapjes uitdeelt, zorgt voor meer beweging en vooral: dat zij hun eigen gezonde ideeën ontdekken! Vragen waar voedingscoach Loes Aarnink van Loes Voedingscoach zich graag voor in gaat zetten.

In de wijk Keizerslanden zijn op verschillende plekken initiatieven en activiteiten om bewoners met elkaar in contact te laten komen, in beweging te brengen, te ondersteunen en er worden allerlei leuke activiteiten aangeboden.
Loes Aarnink heeft van Salland Zorgverzekeringen subsidie gekregen om –in aansluiting op deze initiatieven activiteiten te ontplooien die gezond gewicht bevorderen. Samen werken aan fitte kids in Keizerslanden. Ze is al in gesprek met het sociaal team, gezonde school adviseurs, Raster, Sportbedrijf Deventer, jeugdverpleegkundigen en andere partijen die in Keizerslanden actief zijn. Er zijn al goede ideeën, die binnenkort ook uitgevoerd gaan worden. Loes breidt het netwerk graag uit, dus zie je kansen voor samenwerking, laat het haar weten.

Een aantal eerste actiepunten zijn onder andere:

  • Ondersteunen bij gezond koken op school of kinderopvang, bijvoorbeeld bij Het Palet.
  • Een netwerk opzetten binnen de wijk van bewoners en vrijwilligers die ‘gezonde leefstijl ambassadeur’ willen worden.
  • Mogelijkheden verkennen voor Gezonde Sportkantines.
  • Aansluiting vinden bij de bestaande initiatieven en activiteiten, zoals de huiskamer in de Kei, de buurteettafel Cambio en de kinderactiviteiten bij de Kei en Masohi.