Van Ziekte en Zorg (ZZ) naar Gezondheid en Gedrag (GG) is een aanpak die uit gaat van een integrale en activerende benadering van gezondheid. Fysiotherapie Borgele werkt vanuit de filosofie van positieve gezondheid en brengt de GG-aanpak in de praktijk. Bewoners en professionals worden gestimuleerd om meer te denken en te handelen in termen van gezondheid en gedrag. Lees hier meer over GG in Deventer.
Fysiotherapie Borgele was in 2015 een van de pioniers in Deventer die met deze methodiek aan de slag ging. Het past erg goed bij de idealen van Inge van den Esschert, fysiotherpeut. “We kijken echt naar de eigen mogelijkheden en oplossingen die passen bij iemands dagelijks functioneren”. Deze GG-methodiek is ontwikkeld door het Big Move instituut (nu Bettery) en wordt in Deventer actief toegepast, met ondersteuning van zorgverzekeraar ENO en gemeente Deventer.
Alle medewerkers van de praktijk werken volgens de GG-methodiek. In individuele afspraken is de methodiek volledig ingebouwd. Inge zou graag deze methodiek door ontwikkelen en gaan toepassen in groepsverband. Naast toepassing in de dagelijkse praktijk zet Inge zich ook in voor de doorontwikkeling door deze te testen in de praktijk. Deze app maakt het mogelijk de eigen regie te nemen over je gezondheid en je te begeleiden in dit proces.
Nieuwsgierig naar deze aanpak? Neem contact op met Inge van den Esschert of kijk eens op de website.