De Ulebelt heeft in samenwerking met Jong Leren Eten en het project Gezonde School Deventer meegewerkt aan een moestuinactie voor scholen en kinderopvang opgezet zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deze partijen vinden het belangrijk dat kinderen zien waar hun eten vandaan komt, hoe alles groeit en bloeit en wat ervoor nodig is om groenten en kruiden ook echt te kunnen oogsten.

In Deventer hebben 16 scholen en kinderopvangcentra via de Ulebelt de gratis groentezaden ontvangen.
Hiermee gaan de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam!. Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt.

Deelnemende scholen hebben bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief gekregen met leuke opdrachten en lessuggesties voor de docent. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Zelf aan de gang met een moestuin?
Vraag ondersteuning via de Ulebelt. Of vraag bij de makelaar Jong Leren Eten uit Overijssel naar meer informatie of de (digitale) materialen.