Lopen helpt om je hoofd leeg te maken. Daarom bestaat de Loop Je Lichter hardloop groep. Voor mensen met lichte psychische klachten zoals somberheid, piekeren, onzekerheid en angst en spanning en stress. Vrijdag 21 september lopen de trainers van Loop Je Lichter mee tijdens de Social Run, als deze door Deventer komt. Hardlopen helpt om je hoofd leeg te maken. En draagt daardoor bij aan mentale weerbaarheid.

De Loop je lichter hardloopgroep wordt al jarenlang verzorgd door een samenwerking tussen Impluz – preventie, innovatie en training- van de Dimence Groep en Atletiek Vereniging Daventria 1906. AV Daventria 1906 geeft hiermee vorm aan haar maatschappelijke betrokkenheid bij deze doelgroep. Er zijn twee groepen: op maandag en donderdag. Het maakt onderdeel uit van Samen Gezond in Deventer.

Hardlopen versterkt de mentale weerbaarheid
Deelnemers geven aan dat de looptraining ze helpt om in beweging te komen, zowel van lichaam als van geest. Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen zich op termijn beter voelen dankzij hardlopen. Door de invloed van de endorfine die vrijkomt is het effect van ontspanning en afleiding direct na een training voelbaar. Samen met andere lopen is een goede ondersteuning bij somberheid, burn-out of bij stressklachten. Goede begeleiding is aanwezig, in opbouw, gebruik van spieren en omgaan met eigen grenzen.
De trainers van Atletiek Vereniging Daventria 1906 besteden aandacht aan de opbouw van de conditie en geven looptraining. Zo kan iedereen meedoen, en is er een passende opbouw. De training sluit aan bij de persoonlijke mogelijkheden en zorgt voor een zorgvuldige opbouw.
Er is geen doel behalve lekker in beweging zijn.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Impluz. Per mail info@impluz.nl of telefonisch: 0570 – 604900